Er det tid til en ny uddannelse for dig? Der er et stort udvalg derude, noget for alle. Om du så er til det mere praktiske, kunstneriske eller akademiske; så findes den perfekte skole for dine behov. Men nogle gange er udvalget bare lidt for stort. Og valg af ny skole, skal man være sikker på. Så læs videre og find ud af hvad du skal tænke på når du leder efter en ny uddannelse.

Valg af skole

Ja, først skal du lige finde ud af hvilken slags skole du skal på. Efterskole, gymnasium, HF eller måske er søfartsskolen bare noget lige for dig. Er du helt ubeslutsom omkring en gymnasial eller en videregående uddannelse? Så overvej måske efterskole, hvor du opnår noget selvstændighed, og får noget frihed i mens du dyrker dine interesser. Læs mere her.

Skole- og familieliv i balance

Nogle uddannelser kræver mere af deres elever end andre. Det skal du også lige tænke på før du vælger uddannelse. Er du typen der har familieaftner og ferier? Så undersøg lige om uddannelsen du har tankerne, har mulighed for dette. Husk det kan godt virke overvældende og som meget hjemmearbejde i begyndelsen, men det vender folk sig til. Så find den uddannelse der passer dine og din families behov.

Trivsel som ung

Unge trives ikke så godt i dag, som de gjorde før i tiden. Heldigvis har mange skoler også lagt mærke til dette, og har planlagt initiativer for at forøge elevernes trivsel. Elever skal trives på uddannelse. Både socialt og akademisk. Så hvis du sidder og ærgrer dig over at du ikke kender nogen på din nye skole, så tænk igen. De fleste uddannelser holder cafeer og fester for at ryste nye elevårgange sammen. Overvej disse aspekter, før du vælger din nye skole.