Magnetfiskeri bliver mere og mere populært i takt med, at folk bliver bekendte med konceptet. Fiskeri med magneter handler ikke om at fange fisk men om at finde ting på bunden af søer, åer og havne ved hjælp af kraftige fiskemagneter. Faktisk er det ret simpelt. Man tager en kraftig magnet, binder den fast til et langt reb og smider magneten ud i vandet. Herefter hiver man magneten ind igen og er du heldig, har den klæbet sig fast til noget, der indeholder jern. Det kan være en gammel cykel, fiskegrej, historiske artefakter og al muligt andet, som er blevet smidt i vandet de seneste mange år.

Valg af magnet
For at komme i gang med magnetfiskeri skal du kun bruge to ting: En magnet og et reb. På webshoppen Dykker-butikken.dk kan du købe mange forskellige magneter med trækstyrke fra 55 kg og helt op til 2200 kg. Har du aldrig før prøvet magnetfiskeri, findes der også forskellige sæt, der indeholder både magneter, reb, handsker, fiskekrog og hvad du ellers skal bruge til at komme i gang med magnetfiskeri.

Det skal også nævnes, at der eksisterer to udbredte typer af fiskemagneter:

  • Neodymium-magneter
  • Ferritmagneter

Langt de fleste vælger neodymium-magneter til magnetfiskeri, fordi de har en meget høj styrke i forhold til ferritmagneter. Men neodymium-magneter skal behandles nænsomt, da materialet ikke tåler hårde slag eller fugtige omgivelser. Så sørg for at holde neodymium-magneten er ren og tør, når den ikke bliver brugt.