Engang var det tilladt at ryge stort set overalt – både udendørs og indendørs. I dag får man næsten et chok, hvis man træder ind i et rygerhjem eller på et værtshus, hvor man bliver mødt af en mur af tobaksrøg og -lugt. Samtidig er der også flere og flere steder udendørs, hvor det ikke er tilladt at ryge. Blandt andet togperroner er rygefrit område, og mange lejlighedsbyggerier har også forbudt rygning på altanerne. Men hvordan er det lige med e-cigaretter? Det lugter jo ikke af tobak, men ryger det alligevel i samme kategori? Det vil vi gøre dig klogere på her.

Bare rolig, vi kan nemlig starte med at fortælle dig, at rygeloven kun omfatter cigaretter! Sundhedsstyrelsen har vurderet, at forskellen på cigaretter og e-cigaretter er markant, og derfor har e-cigaretterne faktisk fået sin helt egen lov. I den lov fremgår det, at du må dampe, som du vil – både inden- og udendørs. Dog er der særlige regler for institutioner med børn og unge under 18 år samt i offentlig transport og taxaer.

Som du kan fornemme, har du lidt flere muligheder som damper frem for ryger. Dog er det op til den enkelte arbejdsgiver og leder at vurdere, om der må dampes indendørs eller ej. Her vil vi dog appellere til, at det altid er vigtigt at tage hensyn til sine medmennesker, da dampen fortsat kan være en kraftig lugt, som kan påvirke indeklimaet og medføre gener til enkelte personer.

Er din interesse for e-cigaretter blevet vækket? Så kig med her, og find den rette model til dig.