Hvad står der egentlig? Kender du følelsen af, at det er blevet sværere at læse det med småt, kan det være, at du har brug for læsebriller.

Det er naturligt, at det bliver sværere at se, når man bliver ældre, fordi man mister fleksibiliteten ved øjnene. Denne proces og dens hastighed er meget forskellig fra person til person, så tidspunktet, man har brug for læsebriller, kan variere meget. Derfor kan læsebriller være nyttige for folk i alle aldre.

Det kan være svært at bedømme, om man har brug for læsebriller. Overvejer du, om du har brug for læsebriller, er der her tre tegn, der kan pege mod, om det er en god løsning for dig:

  • Det er svært for dig at læse tekst med lille skrift, men andre kan læse det.
  • Dine øjne anstrenges, når du læser eller ser på noget, der er tæt på. Typisk vil dette betyde, at du læser bedre, når du holder bogen længere væk.
  • Du oplever hovedpine, mens du læser, eller efter du har læst.

Vælg de rette læsebriller

Beslutter du dig for, at det er på tide at få læsebriller, bør du overveje, hvilke læsebriller passer bedst til dig. Her bør du især tænke over styrken.

Det er vigtigt at finde en styrke, der passer til dig, da det blandt andet kan overanstrenge dine øjne og føre til smerter omkring øjnene eller hovedpine at bruge læsebriller med den forkerte styrke over en længere periode.

En god måde at finde ud af, hvilken styrke er den rette for dig, er at teste et par læsebriller ved at læse i en bog. Er du nødt til at holde bogen langt væk, har du formentlig brug for en stærkere styrke. Undersøg gerne flere forskellige læsebrillers styrke for at finde den, der passer bedst til dig.

Smarte læsebriller

Vil du gerne se godt og se godt ud, er læsebriller fra HART & HOLM et musthave. Dette brillebrand har et skønt udvalg af højkvalitetsbriller i flotte designs, så du ikke behøver at vælge mellem funktionalitet og stil. Deres læsebriller er ingen undtagelse. Leder du derfor efter et par læsebriller, hvor der bliver kælet for detaljerne, er HART & HOLM det rette valg for dig.