Vi er gode til at forkæle vores mor på Mors Dag. Som hjemmeboende børn sørger vi for at vække hende på sengen, lave en middelmådig morgenmad med streg under, at “det er tanken, der tæller”, og ofte har far sørget for en fin gave eller blomsterbuket, som vi stolt overrækker, som om det var vores egen idé.

Når vi bliver selvstændige og udeboende, er vi stadig gode til at tage et smut hjem på Mors Dag. Måske endda med en flot buket blomster, men samtidig med forventningen om, at mor har sørget for en god hjemmelavet middag, nu hvor vi endelig er hjemme.

Og sådan går det. Men når du pludselig en dag selv er blevet mor, så får Mors Dag en helt anden betydning for dig. Pludselig forstår du glæden ved at modtage et kort fra din søn eller datter, selvom barnet ikke er i nærheden af at være gammel nok til at skrive et kort selv. Men til den tid, skal du så stadig huske at fejre din mor?

For nu er generationerne jo rykket et stykke. Du er blevet mor, og din mor er blevet mormor – men hun er jo stadig din mor, og du er stadig hendes datter?

Vi synes, at det er vigtigt, at du husker din mor hvert år på Mors Dag – også selvom du selv bliver fejret nu. Din mor vil helt sikkert elske, at det pludselig bliver en dag, som I kan dele – også med hendes barnebarn.

Sandheden er nemlig, at Mors Dag ikke kræver en helt masse. En smuk buket blomster er mere end rigeligt til at glæde din mor!