Derfor skal du undgå parfume i produkter

Der er mange grunde til, at du bør undgå at bruge parfume i sine hudplejeprodukter og husholdningsprodukter.

Her får du nogle rigtig gode grunde til, at du skal undgå parfume når du køber husholdningsprodukter som opvaskemiddel, vaskemiddel, skyllemiddel og skønhedsprodukter som cremer og sæber.

Parfume er skadeligt for astma og allergi

Parfume kan være skadeligt for din sundhed, især hvis du har astma eller allergi. Mange parfumer indeholder kemiske stoffer, som kan irritere din hud, øjne og luftveje.

Hvis du har astma eller allergi, kan parfumens stoffer forværre dine symptomer. Du skal derfor for eksempel bruge en skyllemiddel uden parfume, når du vasker tøj.

Irriterer huden

For det første kan parfume være meget irriterende for huden, og for det andet kan den forstyrre balancen i hudens eget mikrobiom. Derudover kan parfume også have allergiske reaktioner. Måske har du selv oplevet at have en allergisk reaktion på en bestemt håndcreme eller kropssæbe, og det skyldes altså ofte, at produktet har parfume.

Alt i alt er det altså en god idé at undgå parfume i sine hudplejeprodukter – især hvis man har en følsom hud.

Parfume kan give hovedpine

Denne er der ikke mange, der tænker over. Men parfume kan faktisk være en kilde til hovedpine. Måske har du prøvet at sidde i toget ved siden af en, der havde en meget heftig parfume på? Det kan være noget så ubehageligt og sommetider give anledning til en irriterende hovedpine resten af dagen.

Hvis du selv vil have en parfume, er det vigtigt at vælge en, der ikke indeholder skadelige stoffer. Samtidig er parfume med skadelige stoffer dårligt for miljøet. Nogle af stofferne kan ophobes i dyrene i havet og påvirke deres sundhed. Du kan finde en liste over skadelige stoffer i parfume på Miljøstyrelsens hjemmeside.