Forflytninger med kister er ikke altid en nem opgave, og ofte udgør selve forflytningen også en stor risiko for de medarbejdere, der skal håndtere kisten. Oplever du udfordringer når kisten skal fra bil, og eksempelvis op til kirken via en grussti, så kan du overveje en katafalk. For at gøre forflytningerne med en kiste en smule mere handy, kan man nemlig anvende en katafalk, for at minimere arbejdsbyrden. 

 

Hvad er en katafalk?

En katafalk er en maskine, som hjælper til med at fragte en kiste fra enten kirke, kapel eller rundt på kirkegården. Den er elektrisk, både selve kassen og rullerne, hvorfor det er muligt at rulle kisten direkte fra bedemandens bil. 

 

Hvorfor er en katafalk nødvendig?

En kiste er tung, og skal en bedemand både løfte, skubbe og trække i en kiste, uden hjælp, lider han eller hun, store belastninger på kroppen. En katafalk kan betjenes med én hånd, og det er derfor muligt at få kisten rundt, endda på smalle gange. Den 4-hjulstrukne katafalk, er i stand til at køre i et ujævnt terræn, for eksempel steder med stigninger, græs eller løst grus, som det er kendt fra en kirkegård. 

 

Står du og mangler en smart måde til, hvordan du nemt kan fragte kister, helt uden at skulle bruge kroppen til forflytninger og store belastninger som belaster kroppen? Så klik ind på immodenmark.dk, hvor du kan læse mere om, hvad det vil betyde for dig at bruge en katafalk i det daglige arbejde, når en kiste skal fragtes fra ét sted til et andet.