I dag findes der et stort udvalg af forskellige hvidvine på markedet. Derfor er det ikke altid helt nemt at vide, hvilken vin du skal vælge at servere for dine gæster til middagen. Denne guide hjælper dig med at få styr på, hvilken hvidvin du skal vælge til din menu.

Vælg en hvidvin efter menuen

Når det kommer til hvidvin, så findes de i mange forskellige smagsnuancer. Du finder alt lige fra blandt andet tør til fyldig, sød og frisk hvidvin. Måske ved du allerede, hvilken type af hvidvin du ønsker? Eller måske er du i tvivl? Uanset hvad finder du her inspiration til, hvad du kan vælge afhængig af den mad, du serverer.

Let og tør hvidvin

Let og tør hvidvin er især god til både østers, hummer samt dampet fisk. Har du planer om at servere en vaskeægte fiskemenu, er det værd at overveje at tilbyde en let og tør hvidvin til dine gæster.

Fyldig og tør hvidvin

Skal du servere enten en ret med fjerkræ, lyst kød eller fisk, så kan du vælge en hvidvin, der er fyldig og tør. Sådan en hvidvin er også rigtig god til sushi.

Sød hvidvin

En sød hvidvin er selvfølgelig god til meget af det søde som for eksempel en sød dessert og frugt. Ydermere kan en sød hvidvin serveres til fede sager som for eksempel oste.

Frisk og halvsød hvidvin

Hvis du tilbereder en lækker suppe eller gode gammeldags tarteletter, kan du vælge en frisk og halvsød hvidvin.