Nye sko er altid en fornøjelse! Ofte går vi efter det fede design, og så kommer komforten lige derefter. Men med løbesko er det en god idé at skubbe idéen om et flot design og en fed farve lidt i baggrunden, så du i stedet kan sikre, at løbeskoen giver dig den mest optimale løbeoplevelse.

Først og fremmest vil vi starte med at rose dig. Når man har besluttet sig for at begynde at løbe, og dernæst er begyndt at researche de rigtige løbesko, så er der grund til at klappe sig selv på skulderen! Og selvom løbeskoenes verden er stor, så må du endelig ikke give op, selvom det kan være en smule kompliceret. I dette indlæg giver vi dig – kort og godt – svar på, hvad du bør være opmærksom på, når du skal vælge de rigtige løbesko.

Hvordan er din løbestil?

Din løbestil kan være pronation, neutral eller supination. Du kan læse, alt det du vil om de forskellige løbestile på nettet, men vi vil altid anbefale dig at besøge din nærmeste sportsforretning, hvor de ofte kan lave en løbestilsanalyse.

Hvilket underlag løber du på?

Det er ikke nær så vigtigt, men det er alligevel værd at overveje! Hvis du eksempelvis ved, at du altid løber på græs, så kan du lige så godt have det med i overvejelserne. Uanset hvilke løbesko du vælger, kan du naturligvis løbe i lige de områder, som du vil.

Hvad er dit formål med at løbe?

Er du i gang med at træne op til et halvmaraton? Har du en ambition om at løbe 3 km et par gange om ugen? Eller er du i forvejen en ihærdig løber, som sjældent løber under 10 km? Alt dette har betydning for, hvor meget du bør investere i dine løbesko, og hvilke du bør vælge.