Motion er dejligt, og vi skal helst have masser af det. Problemet med motion er bare, at man sveder, når man gør det. Sved og tøj er ikke gode venner, da det er en ildelugtende kombination, der helst undgås, for at undgå socialt selvmord.

 

Køb det rigtige tøj

Som en start kan det være en god idé at købe noget ordentligt tøj. Og med ordentligt tøj menes selvfølgelig, tøj, der er lavet til at dyrke sport i. særligt svedtransporterende er at foretrække her, da det ikke suger meget af sveden og hurtigt tørrer igen. Mange gange ser man folk træne i aflagte jeanshorts og t-shirts af bomuld med firmalogoer på. Stoffet er dårligt af to grunde: det suger meget væske til sig, og tøjet bliver altså kun tungere, jo mere man træner. Derudover har kroppen svært ved at ånde ordentligt i tøjet, og man sveder derfor kun mere af det.

 

Husk udluftning

Selvom du bruger det rigtige tøj, kan man stadig få ildelugtende tøj efter en træningstur. Hvis du vil undgå at skulle vaske dit træningstøj, hver gang du har trænet, skal du sørge for at give dit fugtige tøj masser af frisk luft. Det gøres nemmest ved at pakke tasken ud og hænge tøjet udendørs. Hvis du ikke har mulighed for at hænge tøjet ud, kan du også nøjes med at hænge det over en stol.

 

Vask det ordenligt

Der er forskellige ting, man kan vaske sit træningstøj med for, at dit tøj holder sig friskt i længere tid. Et produkt kunne for eksempel være Nikwax. Nikwax laver blandt andet speciel sæbe man skal vaske sit tøj med. Det forebygger den dårlige svedlugt, og kan derfor også bruges på dagligdagstøj, hvis man lider af stor svedproduktion. Alle produkter fra Nikwax er vandbaserede og miljøvenlige.